Un jucător al echipei Steaua a fost arestat în Belarus! Acesta riscă să ajungă după gratii. 

Este vorba despre fostul portar al Stelei, Vasili Hamutovski, în vârstă de 44 de ani. Acesta a fost arestat în Belarus, după ce a participat la un protest împotriva regimului impus de Alexandr Lukașenko. De asemenea, acesta a protestat și împotriva războiului dintre Rusia și Ucraina. 

Un videoclip în care fostul portar al Stelei este arestat de polițiști în Belarus a circulat pe internet. Ua-football.com scrie că Hamutovski riscă între trei și șapte ani de închisoare, o amendă sau restricții de libertate.

Fost portar al Stelei, arestat

Hamutovki se întorsese în Belarus pentru a-și face o operație la genunchi. Dublul campion al României cu Steaua are contract în acest moment în cadrul clubului din Ghencea, unde antrenează portarii în cadrul academiei. 

VEZI AICI VIDEO

Autoritățile din Belarus au deschis și un dosar penal pe numele lui Hamutovski, pentru ”infracțiunea” de ”Organizare și pregătire a acțiunilor care încalcă grav ordinea publică sau participarea activă la acestea”, notează ex-press.by. 

În România, Hamutovski a evoluat pentru Steaua și Petrolul Ploiești. Printre altele, portarul ajuns la 44 de ani a mai trecut pe la BATE Borisov, Dinamo Moscova, FC Augsburg și Dinamo Minsk, conform Sport.ro.

Un celebru fotbalist din România riscă ani de închisoare! De ce a fost arestat în Belarus

Titlurile câștigate de Hamutovski

Pe lângă titlurile câștigate în sezoanele 2004-2005, respectiv 2005-2006 cu Steaua, sportivul mai are în palmares și Cupa României, câștigată cu Petrolul în sezonul 2012-2013, dar și titlul de campion al Belarusului, cu BATE Borisov în 1999. 

Se pare că oamenii s-au săturat de războiului care are loc între Rusia și Ucraina. Președintele din Belarus, Alexandr Lukașenko, l-a susținut pe Putin în teroarea pe care a provocat-o în Ucraina. Mai mult, acesta este un dușman total al Occidentului, fiind cumva mâna dreaptă a lui Vladimir Putin. Se pare însă că nu este susținut de populație, care a început să protesteze din ce în ce mai des. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.