Reclamă
Reclamă

Gafă colosală a unor medici. Un bărbat s-a internat pentru o operație de apendicită, dar a rămas fără cuvinte când a aflat ce s-a întâmplat în sala de operații. În loc de organul pe care trebuiau să i-l scoată, chirurgii i-au scos colonul.

Un bărbat s-a trezit fără colon, după ce s-a dus să se opereze de apendicită

Întâmplarea desprinsă parcă dintr-un film a avut loc în Marea Britanie. Pacientul, un bărbat în vârstă de 78 de ani, s-a internat în spital după ce a ajuns la urgențe.

Medicii au stabilit că trebuie operat de urgență de apendicită, așa că au început imediat intervenția de scoatere a apendicului.

Bărbatul s-a trezit după intervenția chirurgicală, dar se simțea mai rău decât atunci când ajunsese pe mâna medicilor. A aflat abia 2 zile mai târziu, după ce starea sa se agravase, că nu-i fusese scos apendicul, ci o parte din colon.

Reclamă

Mai mult, i-a fost perforat colonul, motiv pentru care a avut complicații și a avut nevoie de o a doua intervenție chirurgicală. Timp de 52 de zile, pacientul a stat internat și a avut nevoie de o pungă de ileostomie, prin care a ieșit infecția cauzată de prima operație.

Acum, bărbatul vrea să-și facă dreptate pentru calvarul prin care a trecut și care putea să-l coste viața. Acuză medicii de la Universitatea din Washington Medical Center Northwest de malpraxis și speră că i se va face dreptate în instanță.

Nu sunt aceeași persoană care eram la început. Sufeream de o scurgere de colon care a creat sepsis și infecție. Și aproape că am murit din cauza asta., a declarat bărbatul într-un interviu.

Până acum, nu s-a găsit nicio explicație pentru operația greșită pe care au efectuat-o medicii.

Intervenția de extirpare a apendicului este una dintre cele mai comune, sute de mii de oameni trecând prin ea an de an. De obicei, durează doar câteva zeci de minute și nu prezintă complicații după, pacienții revenindu-și în doar câteva săptămâni.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro