Reclamă
Reclamă

O femeie însărcinată a încercat să-și trezească partenerul pentru a-l anunța că trebuie să o ducă la spital să nască, dar a constatat că bărbatul murise. Bărbatul încetase din viață din cauza unor probleme cardiace. Medicii care îl consultaseră cu câteva zile înainte nu le-au descoperit și au interpretat greșit EKG-ul pe care i-l făcuseră, scrie Sky News.

„Trezește-te, e ziua în care se naște bebelușul”, i-a spus Rebecca Moss partenerului ei, Thomas Gibson, în timp ce încerca să îi acorde primul ajutor. A chemat de urgență ambulanța, dar medicii nu au mai avut ce să facă și l-au declarat mort. După câteva ore, femeia a născut o fetiță, pe Harper.

Rebecca Moss, din Stretford, a povestit că s-a trezit la ora 5.15, în dimineața în care medicii o programaseră pentru cezariană. Partenerul ei dormea pe canapea. „Încercam să-l înveselesc și îi spuneam ‘trezește-te, e ziua bebelușului’. Tom nu a răspuns, așa că m-am dus la canapea să-l sărut. Stătea întins în poziția lui obișnuită de dormit. Când l-am atins, era rece. Nu s-a trezit. Am sunat imediat la urgență. Mi-au spus să-l așez pe Tom pe podea și să-i fac compresii toracice. Am făcut asta până a sosit ambulanța”, a povestit femeia.

Reclamă

Tragedia a fost amplificată de faptul că în urmă cu trei săptămâni, bărbatul, cunoscut ca fiind în formă fizică bună, a mers la spital acuzând crampe și diaree. În 27 mai, el a fost examinat de medicul Oliver Handley de la Spitalul Wythenshawe. Medicul i-a făcut și un EKG și a constatat că analiza descoperise niște anomalii, așa că a trimis-o lui Thomas Bull, un medic mai în vârstă, pentru a doua opinie.

Thomas Bull a declarat în instanță că a interpretat ECG-ul și a descris anomaliza sesizată de colegul lui ca nefiind ceva neobișnuit sau semnificativ clinic, dacă nu sunt și alte simptome legate de probleme cardiace. „Sfatul meu a fost că, dacă nu există simptome cardiace în general, atunci nu ar fi necesară vreo investigație în acel moment”, a declarat dr. Bull. Medicul a recunoscut astfel că a interpretat greșit ECG.

Analiza a constatat ulterior că ECG a identificat o problemă medicală, definită ca fiind bloc atrioventricular de gradul trei, cel mai grav, care poate duce la moarte subită cardiacă, potrivit avocaților familiei. Tom Gibson a fost externat din spital după ce s-a considerat că nu are nevoie de tratament imediat. Medicii i-au recomandat să se întoarcă la spital dacă simptomele stomacale nu se ameliorează. Bărbatul a fost găsit mort 11 zile mai târziu. Legiștii au considerat că moartea a fost subită din cauza unor probleme cardiace.

Ancheta continuă în acest caz.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro