Reclamă
Reclamă

Un bărbat din Cluj este cercetat penal pentru rănirea cu intenţie a animalelor și riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare după ce a fost filmat în timp ce târa cu autovehiculul, pe un câmp, un câine pe care l-a legat de maşină cu o sfoară. În cele din urmă, câinele a scăpat nevătămat.

Poliţiştii clujeni au deschis un dosar şi l-au identificat pe şofer după ce un alt participant la trafic a filmat scenele şi a postat imaginile pe internet. Acestea au fost preluate și distribuite pe rețelele sociale. „La data de 3 iulie a.c., în urma apariției în spațiul public a unor imagini în care se observa cum un exemplar canin este legat la nivelul gâtului de un autoturism aflat în mișcare, precizăm că polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au demarat verificări din oficiu. În cadrul cercetărilor s-a stabilit identitatea proprietarului exemplarului canin, fiind vorba despre un bărbat de 50 de ani, din comuna Săndulești, județul Cluj”, transmit oficialii Poliției județene Cluj.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei. De asemenea, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, faptă care se pedepsește cu închisoare de la un an la cinci ani sau cu amendă.

Reclamă

Conform Poliției, la fața locului s-au deplasat și medicii veterinari din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, care în urma verificării stării de sănătate a animalului nu au constatat leziuni care să necesite îngrijiri medicale.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro