Polițiștii de frontieră din Vama Borș au descoperit 127 de grame de canabis ascunse la bateria mașinii unui bărbat care încerca să intre în România. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar DIICOT a contestat decizia instanței.

Incidentul a avut loc marți, atunci când bărbatul s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Borș, pe sensul de intrare în țară. În urma verificării autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit drogurile ascunse la bateria auto.

„La data de 04.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de introducerea în țară, fără drept, de droguri de risc și deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”, se arată în comunicatul DIICOT.

Miercuri, bărbatul a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor, care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii DIICOT au formulat contestație împotriva acestei decizii.