Reclamă
Reclamă

Un bărbat aflat pe lista Most Wanted a Poliției Române, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, tentativă la omor deosebit de grav și tâlhărie, a fost arestat în Germania la aproape 16 ani de la comiterea faptelor.

„La data de 10 iulie 2024, în urma cooperării realizate prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională și a unei acțiuni organizate de Poliția Germană, a fost depistat și arestat, în Dorsten, Germania, un bărbat, de 35 de ani, din București, urmărit internațional pentru omor deosebit de grav, tentativă la omor deosebit de grav și tâlhărie. Biroul SIRENE România a informat instanța emitentă a mandatului european de arestare și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, cu privire la arestarea celui în cauză. Urmăritul se află pe lista MOST WANTED a Poliției Române, fiind considerat periculos și violent”, transmite joi IGPR.

Bărbatul a mai fost arestat în 2016, însă autoritățile germane au refuzat predarea sa, invocând condițiile de detenție din România. „De la data introducerii alertei și până la data de 16 decembrie 2016, pe baza informațiilor obținute de către polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, întrucât au existat informații că persoana s-ar putea afla pe teritoriul Germaniei, Biroul SIRENE România a efectuat un schimb de date și informații cu Biroul SIRENE Germania, în vederea depistării celui în cauză. Astfel, la data de 16 decembrie 2016, bărbatul de 35 de ani a fost arestat în Germania, în vederea executării mandatului european de arestare, emis de către autoritățile române. La data de 3 iulie 2017, autoritățile germane au refuzat predarea persoanei către România, invocându-se aspecte privind condițiile de detenție din România, fiind aplicat un indicator de validitate pe teritoriul Germaniei”, precizează IGPR.

Reclamă

În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru executarea mandatului european de arestare. Polițiștii au precizat că, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2008, cel în cauză, împreună cu alți trei bărbați, a intrat în incinta unei societăți comerciale, din județul Ilfov, pentru a fura fier, aceștia fiind surprinși de agenții de pază. Cei patru bărbați au ucis unul dintre agenții de pază, lovindu-l repetat în zona capului cu bâte/obiecte metalice și pietre/bolovani. Totodată, au lovit în mod repetat și alți doi agenți de pază care au suferit leziuni grave, care le-au pus viața în pericol. Pentru faptele comise, bărbatul de 35 de ani a fost condamnat la 20 ani de închisoare.

În perioada 22 aprilie 2024 și până în prezent, în urma colaborării directe efectuate între polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – SIRENE, magistratul delegat la Biroul SIRENE, judecătorul Tribunalului București și Biroul SIRENE Germania și, având în vedere că motivele refuzului predării au dispărut, în sensul că în România s-au îmbunătățit condițiile de detenție, omologii germani au luat decizia de a ridica indicatorul de validitate.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro