Reclamă
Reclamă

Michael Bommer, un bărbat de 61 de ani aflat în stadiu terminal de cancer, a decis să se transforme într-o versiune digitală pentru a nu-și lăsa soția singură după moartea sa, a relatat recent The Independent.

Bommer crede că mai are doar câteva săptămâni de trăit și afirmă că această încercare de a se transforma într-o versiune AI l-a apropiat de copiii săi, în vârstă de 24 și 30 de ani. „Am fost aduși forțat în această situație și am găsit o consolare în faptul că ei află despre mine lucruri mărunte, de care nu auziseră”, a declarat el.

Bărbatul a avut ideea de a-și crea o versiune AI după ce a anunțat pe rețelele sociale, în martie, că are cancer în stadiu terminal. Aceasta a atras atenția prietenului său Robert LoCascio, fondatorul serviciului AI LivePerson și creatorul Eternos.life, un program AI conceput pentru a crea versiuni digitale ale oamenilor după moartea lor.

Reclamă

Nu a fost o operațiune ușoară, întrucât Bommer a trebuit să învețe programul să-i preia vocea și să-i ofere multe povești din viața sa, astfel încât să poată răspunde la întrebări. Într-un interviu acordat podcastului „Consider This”, el a povestit că „soția lui i-a spus că cel mai mult îi vor lipsi discuțiile dintre ei, așa că a decis să se transforme într-o versiune AI”.

„Acum, când inteligența artificială vrea să răspundă la o întrebare, aceasta intră într-un fel de cloud, unde se află toate cunoștințele pe care i le-am lăsat. Și alege părți care se potrivesc și le pune împreună într-un răspuns”, a explicat Bommer.

Versiunea digitală a lui Bommer este alcătuită doar din voce și cuvinte, însă el crede că ar putea avea și un format video în viitor, atunci când tehnologia va fi disponibilă. Bommer a precizat că versiunea sa AI le va oferi și nepoților o șansă de a-l cunoaște.

„Consider că e mai degrabă un instrument. Vreau să-mi ofer cunoștințele și experiența. Și vreau ca generațiile următoare să-mi moștenească experiența și cunoștințele cât mai mult posibil. Dacă o vor folosi sau nu, nu pot influența asta. Dar pot să las ceva în urma mea”, a încheiat el.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro