Pete Townshend a povestit cum arestarea sa pentru imagini de abuz sexual asupra copiilor i-a salvat viața, după ce l-a determinat să descopere că are cancer de intestin.

Acesta a fost arestat în 2003 deoarece a utilizarat cardul său de credit pentru a accesa un site web, deși nu s-au descărcat imagini.

El a avut parte de o atenționare a poliției și a fost înscris în Registrul delincvenților sexuali timp de cinci ani după ce a spus că încearcă să demonstreze că băncile mari erau implicate în industria abuzurilor.

El a spus că : „Doar pentru înregistrare, arestarea mea a fost probabil unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat vreodată. Probabil mi-a salvat viața.”

Townshend a continuat să facă teste pentru cancerul de intestin după ce tatăl său a murit din cauza bolii ereditare.

„Am avut un polip canceros în intestin”, a spus el. În timp ce așteptam poliția să-mi treacă prin calculatoare datele, am decis să am acea colonoscopie pe care am tot amânat-o. Doctorul mi-a arătat polipul. El a spus:《Asta te-ar fi ucis în șase luni. 》 Deci mi-a salvat viața ”.

Townshend, care a supraviețuit unui abuz în copilărie, urmează să lanseze un roman despre sex, droguri și rock ‘n’ roll și spune că arestarea lui încă îl bântuie.

El a declarat că:”Arestarea mi-a salvat viața și în alte moduri, deoarece m-a eliberat de această idee că pot să repar totul. Aroganța activității de caritate, aroganța mentorului, sindromul meu de cavaler alb”.

Toensend a spus că a suferit abuzuri din partea bunicii sale, din partea profesorilor și a cercetașilor.

El adaugă: „Mă simt eliberat de asta. Am reușit să o las. Este ceea ce spun doamnele bătrâne atunci când fac un atac de cord: 《Dumnezeu are modalități de a te încetini.》 Acesta era ceva de care aveam nevoie. ”