Reclamă
Reclamă

Un avion de linie al Air Europa, un Boeing 787-9 Dreamliner care efectua o cursă de la Madrid la Montevideo, a fost nevoit să aterizeze de urgenţă luni la Natal, Brazilia, după turbulențe severe, mai multe persoane fiind rănite, a anunţat compania aeriană, relatează AFP.

Compania spaniolă a indicat pe reţeaua de socializare X că aparatul „a aterizat normal” în Natal (nord-est) şi că „răniţii au fost preluaţi”.

Au fost „între 25 şi 30 de răniţi”, a declarat pentru AFP o sursă diplomatică uruguayană, precizând că acest bilanţ rămâne provizoriu şi că unii pasageri au părăsit deja spitalul, scrie Agerpres. „Majoritatea dintre ei au suferit răni uşoare şi, a priori, viaţa niciunuia dintre ei nu este în pericol”, a spus sursa citată.

Reclamă

Ministerul de Externe al Uruguayului a explicat că „pasagerii care aveau nevoie de îngrijiri medicale au fost transferaţi la Spitalul Monsenhor Walfredo Gurgel din Natal”.

Avionul a aterizat la ora locală 02:42 (05:42 GMT), a anunţat într-un comunicat Zurich Airport Brasil, compania care administrează Aeroportul Internaţional Natal.

În mai, un britanic în vârstă de 73 de ani a decedat, iar alţi câţiva pasageri şi membri ai echipajului au fost grav răniţi în timpul unor turbulenţe violente în timpul unui zbor al companiei Singapore Airlines la bordul unui Boeing 777.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro