De când activitatea sportivă este oprită, oamenii care înainte țineau ocupat prime time-ul emisiunilor de profil cu comentarii și declarații privind jocul sportivilor, se reprofilează. Unii dintre ei s-au apucat chiar de studii sociologice, cum este și cazul fostului antrenor al Rapidului, mijlocașul Constantin Schumacher,

Reclamă

Acesta a declarat că îi este foarte greu să stea acacă, o perioadă atât de lungă, fără ocupație și că norocul lui este că are un cățel pe care-l poate plimba și că petrece mai mult timp cu soția. de aici a pornit și afirmația potrivit căreia izolarea la domiciliu a românilor se va oglindi într-un boom al natalității.

„Stati sa vedeti dupa carantina asta. O sa fie spitalele pline de femei gravide. Eram 19 milioane, acum o sa fim iar 23 de milioane!”, a afirmat Constantin Schumacher, intr-un interviu citat de Ziare.com.

Mai în glumă, mai în serios, nu ar fi deloc rău dacă s-ar realiza prezicerile fostului antrenor al Rapidului. Nu de alta, dar România îmbătrânește și se împuținează îngrijorător, după cum arată statisticile dinainte de creșterea globală a numărului deceselor, provocată de infectarea cu Coronavirus. Astfel datele publicate de Institutul Național de statistică arată că, pe percursul anului 2019, în România s-au născut cei mai puțini copii din ultimii șase ani. La acest factor se adăugau și fenomene ca migrația și mortalitatea ridicată, care au redus constant populația României, în ultimii ani. Astfel, dacă în 1990, țara avea o populație de 23 de milioane de români, acum suntem mai puțini de 19 milioane, iar ca să revenim la aceeași cifră, fiecare femeile ar trebui să aducă pe lume câte doi copii.