Un analist militar polonez a vorbit despre amenințările lui Putin despre a folosi armele nucleare.  

În ultima vreme se tot vorbește despre faptul că Rusia va folosi în cele din urmă armele nucleare. Toate acestea se vor întâmpla, după cum spun specialiștii, fiindcă rușii pierd teren în războiul cu ucrainenii.  

Va porni Putin un război nuclear?

Analistul militar polonez Konrad Muzyka a acordat un interviu pentru News Hour with CNN. El a vorbit și despre ameințările nucleare ale lui Vladimir Putin, despre care spune că sunt cât se poate de reale. Mai clar, el este de părere că în cele din urmă, oligarhul rus va decide să folosească armele nucleare. Acest lucru îi va aduce clar sfârșitul acestuia, fiindcă, după cum spune Muzyka, Vestul va avea un răspuns devastator. 

Toate amenințările care apar în spațiul public privind un război nuclear pornit de ruși are scopul de a pune presiune pe Ucraina și pe Vest pentru a începe negocierile cu Rusia. Totuși, analistul spune că este puțin probabil ca rușii să lovească Ucraina cu o bombă nucleară mâine sau poimâine. Totul se va întâmpla treptat, cu pași mici, pentru a pune presiune și mai multă pe Vest. 

Un analist militar aruncă bomba: Rusia ne va arăta că e capabilă să detoneze o armă atomică!
Pixabay

Vladimir Putin va arăta că este capabil de orice

„Cred că suntem abia la început, iar situația va deveni din ce în ce mai rea. Rusia ne va arăta că este capabilă, chiar doritoare de a-și folosi capabilitățile nucleare, dar asta nu înseamnă că o va și face!”, atrage atenția analistul militar. 

Din cele spuse de Muzyka reiese că Vladimir Putin are pur și simplu o gândire diabolică. Mai exact, autoritățile ruse pot spune că fac exerciții nucleare în Rusia și pot transmite un document prin care să susțină că au atacat Ucraina cu o armă nucleară, fără să facă, de fapt, acest lucru. Dacă Vestul nu va mușca momeala și nu va accepta termenii Rusiei, atunci Rusia va trebui să decidă ce va face în continuare. Aici sunt două posibilități: fie vor instrumenta o explozie nucleară în Rusia, fie vor detona o bombă în Marea Neagră. 

Rusia are o strategie pusă la punct

Din punctul meu de vedere, Rusia poate face un exercițiu nuclear în Rusia, poate să transmită un document care să arate că lovit Ucraina cu o armă nucleară fără să facă neapărat acest lucru, iar dacă Vestul nu va mușca momeala, nu va ceda și nu va accepta termenii Rusiei, atunci va trebui să decidă Rusia care e următorul pas: fie vor instrumenta o explozie nucleară în Rusia, fie vor detona o bombă în Marea Neagră. 

„Prima variantă ar fi să lanseze o lovitură nucleară asupra facilitaților din Ucraina, iar a doua să folosească artilerie convențională în lovituri masive asupra acestor facilități din Ucraina, iar asta ar înseamna sfârșitul războiului, pentru că loviturile ar fi devastatoare pentru Rusia”, a declarat Konrad Muzyka la News Hour with CNN, citat de Antena 3.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.