Profesorul Mircea Coșea, specialist economic, a tras un semnal de alarmă cu privire la măsurile de reducere a consumului de energie electrică. 

Mircea Coșea, profesor la Academia de Studii Economie din București, spune că vom ajunge să trăim vremuri mai grele decât erau în urmă cu 30 de ani.  

Specialistul în economie, Mircea Coșea, spune că în acest moment, companiile din România nu mai pot face față cheltuielilor enorme, fiindcă statul nici măcar nu le bagă în seamă. Așadar, companiile încearcă să își găsească anumite căi de a face față, însă acestea sunt superficiale. 

Anunț înspăimântător: Vom trăi din nou în întuneric!

El a dat exemplul Lidl, care a decis să închidă magazinele cu o oră mai devreme. Specialistul spune că faptul că Lidl a decis să micșoreze programul nu înseamnă mari economii, dar doar acest lucru îl poate face momentan. Ce este grav, este că la aceste magazine vor scădea și salariile, fiindcă ele supraviețuiesc din vânzări, și automat că dacă scad vânzările, vor scădea și salariile. 

„Vom trăi din nou în întuneric și într-o țară gri și neagră, cum era acum 30 de ani. Lucrurile astea sunt însă mai mult către natură, să zicem artizanală. Nu merg, nu merg la esența lucrurilor. Statul în momentul de față trebuie să intervină pentru că altă cale nu există, așa cum a intervenit în alte țări europene. România nu poate da ajutoare, nici măcar pături”, a declarat Mircea Coșea.

Un analist economic a dat cea mai proastă veste românilor: Vom trăi din nou în întuneric și într-o țară gri și neagră

România este la pământ în ceea ce privește economia

Profesorul spune că România nu își permite acum să ofere niciun fel de ajutor românilor. Mai mult, în continuare vom vedea măsuri care ni se vor părea scoase din context, cum ar fi orașe cu lumini stinse. Întrebarea ciudată este că nimeni nu înțelege de ce totul se va reduce, fiidcă țara noastră nu are probleme cu consumul de electricitate. 

De asemenea, Mircea Coșea spune că există o intenție a statului de a face o campanie de presiune psihologică asupra populației, de a o speria, sperând că oamenii vor înțelege situația dificilă în care este acum economia și țara noastră.  

„ Că Guvernul face tot ce poate să facă. Dar, vezi Doamne, lucrurile sunt cu totul și cu totul speciale și atunci ne întoarcem la această sperietoare care este veți muri de frig, veți mânca lăcuste și fel de fel de alte prostii”,a declarat profesorul Mircea Coșea la B1 TV. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.