România nu este menționată în lista de mulțumiri a Ucrainei pentru ajutorul acordat în războiul cu Rusia. Iată care sunt celelalte țări NATO care nu au primit mulțumiri, deși au ajutat țara condusă de Volodomir Zelenski.

Cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, Ministerul ucrainean al Apărării a transmis mulțumiri aliaților care au ajutat țara. Pe contul de Twitter al ministerului au fost postate 21 de mesaje de mulțumire pentru 18 membri NATO și trei țări non-NATO: Suedia, Australia și Japonia.

Umilință totală pentru România

România nu se află în lista de mulțumiri a Ucrainei. De asemenea, Bulgaria nu a fost menționată în cadrul campaniei, dar a primit mulțumiri într-o postare separată de către ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

Pexels

Împreună cu România, alte 11 state membre NATO nu sunt incluse în lista de mulțumiri pentru ajutorul acordat în războiul cu Rusia. Acestea sunt Albania, Belgia, Croația, Grecia, Ungaria, Islanda, Muntenegru, Macedonia de Nord, Portugalia, Slovenia și Turcia.

Pe 24 august, Ucraina a sărbătorit Ziua Independenței. Această zi este marcată în fiecare an începând din 1991, când a fost adoptată Declarația de Independență a Ucrainei.

Autoritățile române refuză să menționeze ajutorul acordat Ucrainei

Autoritățile române refuză să menționeze ajutorul acordat Ucrainei în războiul cu Rusia, conform Digi24.ro. Fostul ministru al Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a declarat într-o conferință de presă că politica României este de a nu se referi la sprijinul militar acordat, pentru a asigura eficiența ajutorului oferit de Uniunea Europeană și statele membre NATO Ucrainei.

„După cum am menţionat în repetate rânduri, politica României este de a nu se referi la această chestiune a sprijinului militar, având în vedere necesitatea ca ajutorul pe care Uniunea Europeană, statele membre, NATO şi statele membre NATO îl acordă Ucrainei să fie cât mai eficient”, potrivit Agerpres.