Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a anunțat că ocupă în acest an poziția 284 la capitolul „predare” în topul Round University Ranking (RUR), clasându-se astfel cel mai sus dintre toate universitățile din România. În clasamentul general, UMF „Carol Davila” se situează pe poziția 610.

La nivel general, universitatea este urmată în clasament de alte 15 instituții din România. Cele cinci cele mai bune universități din lume, conform RUR World University Rankings, nu includ nicio universitate din țara noastră.

Clasamentul mondial al universităților Round University Ranking include și evaluări separate pentru domenii specifice. La capitolul „cercetare”, Universitatea din București se clasează pe primul loc la nivel național și pe locul 540 la nivel internațional. Aceasta este urmată de Universitatea Politehnica din București (locul 628 la nivel internațional) și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș (locul 657 la nivel internațional).

În ceea ce privește capitolul „predare”, UMF „Carol Davila” este pe primul loc la nivel național, ocupând poziția 284 la nivel internațional. Următoarele în clasament sunt Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (locul 526 internațional) și Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (locul 645 internațional).

La capitolul „sustenabilitate financiară”, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca ocupă prima poziție la nivel național, urmată de Universitatea Politehnica din București (681 la nivel internațional) și Universitatea din București (789 internațional).

În privința diversității internaționale, UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a fost clasată pe locul 1 în România și pe locul 609 internațional. Următoarele locuri naționale sunt ocupate de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (650 internațional) și UMF „Grigore T. Popa” din Iași (675 internațional).

RUR World University Rankings utilizează o serie de indicatori pentru a evalua performanța instituțiilor de învățământ superior, inclusiv pregătirea și reputația internațională a cadrelor didactice, numărul de citări ale publicațiilor personalului didactic și de cercetare, reputația internațională a cercetărilor realizate în universități, numărul de studenți și membri ai personalului administrativ care beneficiază de stagii internaționale, precum și veniturile instituționale pentru personalul academic sau pentru studenți.