Reclamă

În prezent, cel mai simplu test de sarcină, este cel de tip „barză”. Se găsește peste tot în farmacii și este clasicul test pe care toate femeile îl folosesc atunci când vor să afle dacă au rămas sau nu, însărcinate. Ce ai zice însă, dacă ți-am spune că în jurul anului 1930, exista un singur test de sarcină eficient: femela unei specii de broască sud-africane.

Sună ciudat și uimitor în același timp, însă este cât se poate de adevărat. Așadar, în trecut femeile foloseau broaștele pe post de teste de sarcină. Deși sună a domeniul fantasticului, sunt la fel de eficiente ca și cele din ziua de azi. Iată cum a început totul.

Cum a ajuns să existe un asemenea test de sarcină

Totul a început în jurul anilor 1930, când un anume zoolog studia efectul hormonilor, injectându-i în broaște. Ulterior, acesta s-a mutat în Africa de Sud, unde a găsit această creatură. Mai exact, broasca africană cu gheare. Aceasta era des întâlnită, întrucât era a locului.

Prin urmare, zoologul a folosit-o pe post de material pentru experimente. La un moment dat, i-a injectat broaștei un extract din glanda pituitară a unui bou. Încă de pe atunci se știa că femeile secretă niște hormoni din glanda pituitară atunci când sunt însărcinate și reacționează în anumite feluri.

@andreeacristina.m Vreti sa auziti mai multe? #fypromania #bucurestiromania?? #pentrutine #stiaica #stiaiasta #medicalfact #romania #testdesarcina #bizar #5pasidebine ♬ sunet original – andreea.cristinam


La câteva momente, după ce acesta a injectat extractul de bizon, broasca a început să depună ouă. Iar de aici până la a injecta urina unei femei în piciorul broaștei pentru a vedea dacă aceasta este însărcinată, a mai fost doar un pas. Acest test a fost folosit până în anii 60.

Ba mai mult, existau chiar și niște centre în care se păstrau aceste broaște, mai exact, în Anglia. Femeile își trimiteau urina în aceste locuri. Aceasta era injectată sub pielea broaștei, iar în decurs de 12 ore, aceasta începea să producă ouă. Lucru care însemna că femeia era însărcinată.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro