România este una dintre cele mai văduvite țări atunci când vine vorba despre echipamente și infrastructură sportivă, însă românii nu încetează să devină campioni mondiali! Duminică, o nouă victorie la sporturile de iarnă a dus România pe locul I la Campionatul Mondial Under 23 de la Wintenberg, Germania.

Noua victorie a fost stabilită la Bob două persoane, iar câștigătorii medaliei de aur sunt Ciprian Daroczi și Mihai Tentea.

Ambii sunt antrenați de Daniel Păcioianu, antrenorul lotului național și al Clubului CS Muscel din Câmpulung Muscel, județul Argeș.

La start au fost 28 de echipaje, iar echipajul Tentea-Daroczi a învins în fața Germaniei și Chinei.

Tentea și Daroczi, Campioni Mondiali la bob 2 persoane U23

Imnul României 🇷🇴 a răsunat astăzi în Wintenberg (Germania) la Campionatul Mondial de bob masculin 2 persoane U23.
Pilotul Mihai Tentea şi copilotul Ciprian Daroczi, antrenaţi de către Daniel Păcioianu, au reuşit cele mai rapide coborâri cu bobul şi au obţinut medalia de aur 🥇 și titlul de campioni europeni U23.
Competiția a fost una extrem de strânsă și disputată, la start fiind prezente 28 de echipaje (U26 + U23). Sportivii noștri au realizat două manșe de concurs fără greșeală (2:52.08) și au surclasat echipajul Germaniei (locul 2 – 1:52.53) si pe cel al Chinei (locul 3 – 1:52.67).
Mihai Tentea și Ciprian Darocsi au un sezon de excepție, iar printre titlurile obținute se numără și cel adjudecat în urmă cu 9 zile la Igls (Austria), atunci cand ei au câștigat Cupa Europei în clasamentul general, fiind pentru prima dată când un echipaj românesc a reușit această performanță
Tot respectul pentru munca, ambiția și perseverența celor doi sportivi si a antrenorului lor, Daniel Păcioianu”, este mesajul oficial  al Federației Române de Bob și Sanie.

Pentru cei doi sportivi acesta nu este singura medalie la Campionatele mondiale, în 2019 obținând bronzul, iar în 2018 argintul.

Tentea și Daroczi au câștigat Campionatul European Under 23 din 2019.