Uluitor! Iohannis a semnat! Totul a apărut în Monitorul Oficial

Publicat: duminică, 1 martie 2020, 22:04

De curând, preşedintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete de o importanţă majoră pentru România. Actele oficiale vizează numiri cheie în funcţii importante, decizii care deja au apărut în Monitorul Oficial.

Cea mai importantă decizie luată de Klaus Iohannis a fost numirea lui Radu Ioanid drept ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Israel, după ce ţara noastră nu mai avea un ambasador la Tel Avid, din 2017.

Din anul 2017, România nu a mai avut ambasador la Tel Aviv, ultimul ambasador al României în Israel fiind Andreea Păstîrnac.

Proiecte de bază ale noului ambasador în Israel

„Este nevoie, totodată, de atragerea de noi investiţii israeliene în ţara noastră, în special în domeniul energiei, energii neconvenţionale, IT, comunicaţii Hi-Tech, infrastructură, industrie alimentară etc. Trebuie activată Comisia mixtă de cooperare economică şi tehnică şi, de asemenea, parteneriatul România-Israel în domeniul noilor tehnologii şi inovaţii trebuie implementat.

Există un potenţial extraordinar în dezvoltarea relaţiilor economice, tehnico-ştiinţifice între România şi Israel, există un dinamism în ambele societăţi şi există nişte punţi de legătură vechi şi extraordinar de puternice, care trebuie potenţate”, a transmis noul ambasador al României în Israel.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a generalului de brigadă – cu o stea Costică Postolache din Ministerul Apărării Naţionale (MApN).e.

Iohannis a mai semnat decretul privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a generalului de brigadă – cu o stea Bogdan Călimănescu din MApN.

 

Citește și: