Este de-a dreptul șocant ce se întâmplă în România. De-a lungul timpului, în Registrul Național din țară s-au evidențiat o mulțime de infractori care au agresat sexual mai multe persoane. Vezi toate detaliile

România a devenit din păcate de-a lungul timpului țara agresorilor sexuali. Conform datelor și informațiilor publice sau nepublice, care s-au răspândit în ultimii 10 ani la nivel european și național, țara noastră a fost declarată „raiul agresorilor sexuali”.

Mai nou, România a înființat un Registru al infractorilor sexuali care ar putea să facă mai multă lumină asupra acestui fenomen și mai ales, asupra sistemului judiciar al țării.

„Zilnic, conform datelor MAI, au loc în medie cinci cazuri de viol în România. La fiecare patru zile un minor e abuzat sexual, fetiță sau băiețel. 16% Dintre adulții tineri (16-24 de ani) au fost abuzați sexual ca minori. 2.400 De copii sunt abuzați sexual în fiecare an. Anual avem peste 700 de cazuri de nașteri la fetițe cu vârsta între 10 și 14 ani, nașteri corelate adesea cu un istoric de abuz sexual. (…)”

Conform datelor oferite de IGPR disponibile până la data de 16 septembrie, erau 63.090 de persoane active, potrivit PRESShub.

„Menționăm că diferența dintre numărul total de persoane (63.090) înregistrate în Registrul național automatizat, cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor și numărul de persoane condamnate în funcție de categoriile existente în Registru (64.789) (…) constă în faptul că o persoană condamnată în România, poate avea implementate și condamnări din străinătate”, au precizat reprezentanții IGPR.

Uluitor! Câți agresori sexuali există în Registrul național din România și câți ani are cel mai în vârstă dintre ei
pixabay.com

Câți agresori sexual se află în registru și câți ani are cel mai vârstnic dintre ei

Potrivit datelor cu caracter oficial, din Registrul Național al Agresorilor Sexuali fac parte 5.250 femei și 57.840 bărbați. Uimitor este faptul că cel mai bătrân dintre aceștia are 98 de ani. Peste 2.100 de români au fost condamnați pentru întrețineri sexuale cu minori, iar 366 de indivizi pentru coruperea acestora sexuală. Mai mult, 52 de persoane au fost condamnate pentru racolare în scopuri sexuale, iar 924 pentru pornografie infantilă. Să nu uităm și de ceilalți 34 care au fost acuzați de incest, potrivit datelor oficiale, după cum relatează PRESShub.

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.