În ultima perioadă s-a vorbit intens despre starea de sănătate a liderului de la Kremlin. Potrivit presei internaționale, dar și unor surse apropiate ale acestuia, Vladimir Putin ar suferi de cancer, iar stare lui ar fi destul de gravă. Mai mult, s-a speculat faptul că acesta a fost supus unei intervenții de urgență. Acum, Ambasada Rusiei neagă toate aceste ipoteze printr-un mesaj ironic.

Se pare că problemele de sănătate ale lui Vladimir Putin sunt la fel de „neadevărate ca şi falsurile care apar constant despre masacrele efectuate de către trupele ruse”, spun reprezentanții Ambasadei Rusiei. Printr-un mesaj ironic, postat în mediul online, au fost dezmințite toate ipotezele, fiind catalogate drept „speculații occidentale”. Mai mult, Ambasada Rusiei a anunțat că starea de sănătate a lui Vladimir Putin este una câte se poate de bună, liderul de aproape 70 de ani neconfruntându-se cu nicio problemă.

„În atenţia abonaţilor noştri! Le suntem recunoscători celor care şi-au exprimat dorinţa de a «ajuta vindecării» Preşedintelui Rusiei Vladimir Putin, inclusiv chiar şi de a deveni un donator dacă va trebui.

Vă îndemnăm să nu vă faceţi griji pentru sănătatea domnului Preşedinte, întrucât zvonurile şi speculaţiile presei occidentale, din păcate, des replicate şi în România, despre boala Şefului Statului rus sunt la fel de neadevărate ca şi falsurile care apar constant despre, să zicem, «masacrele» efectuate de către trupele ruse asupra civililor din Bucha, Borodianka şi alte localităţile (sic!, n.r.) Ucrainei. Angajații Ambasadei, la rândul lor, urează sincer sănătate tuturor oamenilor simpatizanți și grijulii care ne-au scris”, se arată în mesajul postat de Ambasada Rusie.

Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin! Ambasada Rusiei în România, mesaj ironic după zvonurile legat de boala liderului de la Kremlin
Social media

Cum ce probleme de sănătate s-ar confrunta, de fapt, Vladimir Putin

Pe de altă parte, presa internațională citând surse apropiate Kremlinului, dar şi informații distribuite de un fost colonel din aparatul de securitate rus, spune că Vladimir Putin a fost transportat de urgență la spital și operat de cancer.

Se pare că starea liderului de la Kremlin s-ar fi agravat după ceremoniile dedicate Zilei Victorie, iar acesta a fost transportat de urgență la o clinică din Moscova, unde ar fi suferit o intervenție. Iar pentru timpul în care Vladimir Putin se află sub îngrijire medicală a foste pregătit un plan de „înlocuire” pentru zece zile.

 „Există dovezi că, în urmă cu aproximativ o săptămână, președintele rus a fost dus de urgență la clinică, era noapte, era foarte bolnav”, se arată în presa internațională.