Ultimă oră! Spitalul din Suceava se închide! Ce se întâmplă cu pacienţii şi cu medicii!

Ministerul Sănătăţii: "În 48 de ore se estimează deschiderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Suceava, care este supusă procesului de dezinfecţie. UPU va începe să funcţioneze din nou cu personal medical transferat din clinicile medicale din Iaşi, clinicile private din Suceava, precum şi personal din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava”"

Publicat: miercuri, 25 martie 2020, 13:48

Ministerul Sănătății a anunţat oficial că a decis închiderea Spitalului Județean din Suceava.

Ce se va întâmpla cu pacienţii

În acest Toţi pacienții vor fi transferați la alte unități medicale, urmând ca în 48 de ore să fie redeschisă Unitatea de Primiri Urgențe. Aceasta va funcționa cu medici din Iași și de la clinici private din Suceava după ce zeci de persoane care lucrau în spital au fost infectate.

Informare oficială a Ministerului Sănătăţii

Tot miercuri va începe transferarea celor 124 de pacienţi care se mai află internaţi în spital în alte unităţi sanitare, după cum urmează:
* pacienţii confirmaţi pozitiv la COVID-19 vor fi repartizaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava care se află într-o clădire pavilionară separată; această clinică are 248 de paturi, din care în prezent sunt ocupate 108
* pacienţii confirmaţi negativ la COVID-19 care nu reprezintă urgenţe îşi vor continua tratamentul izolaţi la domiciliu sub supravegherea medicului de familie
* pacienţii care sunt confirmaţi negativ şi reprezintă urgenţe medicale ce necesită tratament într-o unitate sanitară vor fi transferaţi în spitale din judeţul Iaşi, în funcţie de patologie

În acelaşi timp, „toţi pacienţii care vor fi investigaţi şi diagnosticaţi în UPU a SCUJ Suceava vor fi dirijaţi pentru continuarea tratamentului în unităţile medicale din Fălticeni şi Rădăuţi; cei cu patologie severă vor fi direcţionaţi către unităţile medicale din Iaşi”.

Ce se întâmplă cu personalul medical

„În ceea ce privește personalul medical, în unitatea sanitară sunt angajate 1300 persoane, personal medical și auxiliar. Din cei 233 de medici ai unității sanitare, 34 sunt confirmați pozitiv la COVID 19. Aceștia sun internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu. De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri confirmași cu COVID 19 din cadrul spitalului județean se află, de asemenea, internați în Spitalul de Boli Infecțioase Suceava. Echipa MS a decis ca, după dezinfecție, Spitalul Clinic Județean Suceava să devină unitate medicală în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus. Ministerul Sănătății a alocat 5 milioane de lei pentru continuarea investițiilor și dotarea noului spital din Fălticeni. De asemenea, MS a alocat Direcției de Sănătate Publică din Suceava 750 000 lei pentru achiziționarea unui sistem de detectare moleculară (Real Time PCR). Evaluarea echipei medicale a MS continuă zilele următoare cu toate unitățile sanitare din regiunea NE. Astăzi va fi verificată situația de la Botoșani”, au mai anunţat autorităţile.

O să îți placă și: