Pe lângă voucherele sociale pe care le primesc de la Guvernul României în valoare de 250 de lei, Consiliul Local Brașov a dat startul programului „Dar din suflet pentru seniori”. Mai exact, toți pensionarii din Brașov, care au pensiile sub 1.700 de lei, vor primi tichete sociale în valoare de 150 de lei pe data de 5 decembrie. 

Bani în plus pentru bătrânii din Brașov

Consiliul Local Brașov a decis ca înainte cu o zi de Moș Nicolae, toți vârstnicii din Brașov, cu pensii de sub 1.700 de lei, să primească vouchere de 150 de lei. Inițial, era vorba ca pragul să fie de 1.200 de lei, însă autoritățile s-au gândit să îl mărească. De asemenea, și valoarea voucherelor a fost mărită. Dacă inițial era vorba de 100 de lei, acum se pare că bătrânii vor primi 150 de lei. 

Se pare că autoritățile din Brașov sunt cunoscute pentru faptul că oferă acest ajutor vârstnicilor vulnerabili. Astfel, bătrânii primesc aceste ajutoare financiare de două ori pe an, adică de Paște și de Crăciun. Totuși, pentru că s-au adus cele două modificări legate de pragul pensiei și suma în sine, mai este nevoie de o aprobare într-o ședință ordinară de Consiliu Local.  

Ultima oră! Se dau bani de la autoritățile din acest județ. Cine sunt norocoșii care vor primi 150 de lei gratis

Tichete sociale de la autoritățile locale

Mai multe autorități locale din România oferă ajutoare bătrânilor vulnerabili. De exemplu, în județul Constanța, autoritățile au anunțat tichete sociale în valoare de 400 de lei pentru seniori. Pe lângă acești bani, bătrânii vor primi și ultima tranșă din voucherele sociale pe care le oferă Guvernul, în valoare de 250 de lei. De asemenea, bătrânii vor mai primi și pachetele de 25 de kg de alimente.  

Începând cu anul 2023, va răsări soarele pe strada mai multor vârstnici din țară. Aceștia vor primi ajutor pentru facturi, ajutor pentru încălzire, dar și pensia mărită.