Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat probleme grave la virarea pensiilor, mai ales la cele din Suceava! Aceasta a vorbit într-o postare pe pagina sa de Facebook că „CEC Suceava nu dorește să ajutăm oamenii”.

La ora actuală, 12.000 de pensionari din Bucovina sunt afectați de problemele la virarea pensiilor.

„Faci tot posibilul să fie banii trimiși cât mai repede pensionarilor după sărbători, din momentul în care aceștia sunt în cont la Poștă/la Bănci și, când lucrurile se mișcă … CEC Suceava nu dorește să ajutăm oamenii. CEC Suceva are de făcut documente două zile de când intră banii. Vrea toată țara dar nu vrea CEC Suceava. Ne-a informat fostul Ministru M.C Budăi/PSD că nu dorește, nu trebuie grăbit nimic. PSD nu este de acord să ajungă banii mai devreme la pensionari. E scrupulos, ține la proceduri. Se bucură dacă poate să blocheze sau să întârzie ceva. Eu țin la oameni”, scrie Violeta Alexandru, conform Mediafax.

În prima lună a anului pensiile nu mai ajung la timp deoarece banii ajung la Poşta Româna începând cu data de 7 ianuarie. La fiecare început de an se întâmplă astfel de situații, din cauza perioadei aglomerate de sărbători.

„Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ 3 zile. Astfel, pensiile vor fi livrate începând cu 10 ianuarie, într-un interval de 10 zile”, explică Poșta, într-un comunicat oficial.

Distribuie