Reclamă

Țara noastră a fost la un pas de a fi acceptată în Schengen, însă Austria a schimbat radical cursul evenimentelor. Atât cancelarul, cât și ministrul de Interne al Austriei au anunțat în urmă cu câteva zile faptul că vor vota împotriva aderării României și Bulgariei în spațiul Schengen.   

Astăzi, în ședința aflată în desfășurare a Consiliului JAI, Austria a cerut amânarea extinderii spațiului Schengen, conform unor surse participante la ședință.   

„Austria recunoaște efortul depus de România, dar Schengen nu funcționează și nu ar trebui extins”, a afirmat reprezentantul austriac, conform Știripesurse.ro. 

Ultima oră! Lovitură totală pentru România: Austria a propus Consiliului JAI amânarea extinderii Schengen

Din acest motiv, Austria a decis să solicite amânarea extinderii spațiului Schengen.

Reamintim că atât cancelarul Austriei, cât și ministrul de Interne austriac, au explicat de ce nu acceptă aderarea României și a Bulgariei în spațiul Schengen. Mai clar, cei doi oficiali au spus că cele două țări favorizează intrarea ilegală a imigranților în țările europene. 

Cum s-a apărat Lucian Bode

La rândul lui, ministrul de Interne al României, Lucian Bode, a vorbit în ședință despre securitatea frontierelor de la noi din țară. Acesta a explicat că țara noastră a investit masiv pentru a securiza punctele de frontieră.  

„Am demonstrat că lucrăm în beneficiul UE și că suntem parte din soluția europeană”, a afirmat acesta în consiliul JAI.   

Lucian Bode a cerut membrilor Consiliului ca românii să beneficieze de același tratament de care beneficiază restul europenilor.

Și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, care este cetățean german, a luat apărarea României în cadrul unui post național de televiziune al Austriei. În opinia acestuia, Guvernul austriac face o greșeală istorică privind votul negativ pentru aderarea țării noastre în spațiul Schengen. 

Când ar putea fi de acord Austria cu intrarea în Schengen a României

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a vorbit miercuri seară despre când ar putea țara pe care o conduce să fie de acord cu intrarea României în Schengen. Conform acestuia, atât România, cât și Bulgaria, au nevoie de sprijin pentru a-și întări controlul granițelor. 

El a vorbit despre un nou calendar pentru România și Bulgaria, cu un termen limită în primăvara anului 2023. De abia atunci ar putea da un vot pozitiv pentru ca țara noastră să intre în Schengen. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro