Ultima oră! Cântăreața Lidia Buble a fost condamnată la închisoare, după ce a mituit doi agenți de poliție.

Celebra cântăreață Lidia Buble a fost condamnată, joi seară, de magistrații Tribunalului București, la un an de închisoare cu suspendare. Reamintim că Buble a fost trimisă în judecată de către DIICOT, într-un dosar în care era cercetată fiindcă a mituit doi agenți de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere București, pentru a nu o testa cu aparatul etilotest.

Așadar, potrivit magistraților Tribunalului București, Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare, fiind acuzată de dare de mită. Totuși, judecătorii au decis suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termenul de încercare fiind de doi ani.  

Ce trebuie să facă Lidia Buble timp de doi ani

Ce înseamnă acest lucru? Timp de doi ani, Lidia Buble trebuie să meargă regulat la Serviciul de Probațiune București. De asemenea, ea trebuie să primească vizitele consilierului de probațiune care se va ocupa de supravegherea sa. În cazul în care își schimbă locuința, sau vrea să se deplaseze în orice localitate, ea trebuie să anunțe cu cinci zile înainte.  

De asemenea, Lidia Buble trebuie să anunțe dacă își schimbă locul de muncă, dar și să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune. În același timp, artista a fost obligată de către magistrați să muncească timp de 90 de zile în folosul comunității.  

Nici ceilalți implicați în dosar nu au scăpat basma curată. Unul dintre polițiștii care au primit mită de la Buble, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, acesta nu mai are voie să ocupe funcția de agent de poliție timp de un an de zile. Acestuia i s-a confiscat suma de 450 de lei, reprezentând mita de la Lidia Buble.  

Ultima oră: Lidia Buble, condamnată la închisoare și muncă în folosul comunității. Artista a mituit doi polițiști

Ce pedeapsă a primit unul dintre polițiști

Cât despre ceilalți inculpați, adică celălalt polițist și un prieten al Lidiei Buble, instanța a dispus să separe dosarele, iar cei doi vor fi judecați separat. Precizăm că decizia nu este definitivă.  

Reamintim că în luna februarie a anului trecut, doi polițiști de la rutieră au primit suma de 900 de lei de la Lidia Buble. Conform unor surse, cântăreața consumase alcool și i-a mituit pe polițiști pentru a nu o testa cu aparatul etilotest. În același timp, ea nu avea nici declarația pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe timpul stării de alertă. 

Lidia Buble a fost prinsă întâmplător

În dosar mai este cercetat și un prieten al cântăreței. Acesta i-a spus Lidiei Buble, la telefon, să le ofere oamenilor legii sume cuprinse între 300 și 200 de euro. El este cercetat pentru infracțiune de instigare la dare de mită.  

Ghinionul mare al Lidiei Buble, dar și al celor doi polițiști, este că prietenul artistei, cu care vorbea la telefon când au oprit-o polițiștii, era vizat de o anchetă privind traficul de droguri. Telefonul acestuia era interceptat de anchetatori și uite așa, Buble a fost prinsă. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.