Un italian în vârstă de 71 de ani care vizitase recent România a fost diagnosticat astăzi cu coronavirus și se află internat într-un spital din Rimini. Bărbatul fusese în România în vizită la iubita sa, iar MAE  a anunțat că autoritățile încearcă să găsească fata care este din Gorj.

Bărbatul a fost timp de patru zile și în Craiova, în perioada 18-22 februarie, pentru a-și vizita soacra. Autoritățile din Gorj și Dolj sunt în alertă.

Bărbatul a declarat că a fost în România la vânătoare.

”Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.”, precizează MAE.

Sunt 23 de cazuri de infecție în regiunea Emilia-Romagna, iar publicația Il Resto del Carlino spune că bărbatul este primul caz de coronavirus din Rimini.

Italianul s-a prezentat de urgență la Spitalul Cattolica după vizita din România, fiind răcit și cu tuse. A fost transportat la spitalul din Rimini, unde analiza pentru infectarea cu coronavirus a ieșit pozitiv.