Vă mai aduceți aminte de cazul Elodiei Ghinescu, avocata care a dispărut în anul 2007? Soțul acesteia, Cristian Ciolacă, ar putea fi eliberat din închisoare. 

Reamintim că pe data de 6 septembrie 2007, soțul Elodiei Ghinescu, polițistul Cristian Cioacă, a anunțat la o secție de poliție din Brașov dispariția soției sale. Pe 18 septembrie, procurorii au început urmărirea penală față de Cioacă, acuzându-l de omor calificat. Procurorii au bănuit că polițistul și-a ucis soția, după care a segmentat cadavrul și l-a aruncat într-un loc neidentificat. 

În anul 2013, pe 2 iulie, Cristian Cioacă a fost condamnat la 21 de ani de închisoare plus cinci ani de interzicere a drepturilor civile. Între timp, avocata Elodiei Ghinescu, a rupt tăcerea în acest dosar. Ea spune că polițistul ar putea fi eliberat mai devreme și acuză că a primit tratament preferențial în închisoare. 

Cristian Cioacă ar putea fi eliberat din închisoare

Cristiana Radu, avocata familiei Ghinescu, spune că pune la îndoială veridicitatea decizie instanței din Ploiești privind sentința lui Cristian Cioacă. Inițial, spune avocata, pedeapsa instanței a fost de 18 ani. Cu toate acestea, Cristian Cioacă a contestat sporul ce i s-a acordat, iar instanța i-a înlăturat din spor. Așadar, fostul polițist a rămas doar cu 15 ani și 8 luni de condamnare. Ceea ce înseamnă că ar putea fi eliberat mai devreme din închisoare.  

Ultima oră! Informații șocante în dosarul Elodiei Ghinescu! Cristian Cioacă, eliberat din închisoare

Avocata mai spune că magistrații nu au avut în vedere aspectele cele mai importante din acest dosar, și anume faptul că Cioacă nu a recunoscut niciodată că și-a ucis soția. Mai mult decât atât, a încercat să șteargă urmele crimei și a dat publicității conținutul corespondenței electronice a Elodiei. 

Acuzații grave: A primit tratament preferențial în închisoare

„Instanța ar trebui să aibă în vedere aceste aspecte și nu că a avut un comportament normal în închisoare, așa cum trebuie să îl aibă orice deținut. Eu am suspiciuni în modul în care se va desfășura și acest dosar”, a declarat avocata la Antena 3. 

De asemenea, Cristiana Radu susține că bărbatul a primit tratament preferențial în închisoare, fiindcă a fost polițist. De exemplu, în ziua de Crăciun, bărbatul a ieșit în permisie, alți deținuți nu au avut acest drept.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.