În cursul zilei de astăzi au fost confirmate încă două noi cazuri de coronavirus în România.  Unul dintre ele este un pacientul din Maramureș, care în prezent se află internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj Napoca.

Mircea Abrudean, prefectul Clujului, a declarat astăzi că pacientul primește tratament pentru pneumonie, starea sa generală fiind relativ bună.

Diagnosticul pus de medici în cazul pacientului din Maramureș este pneumonie interstițială cu manifestări de astenie și dificultăți respiratorii ușoare la efort.

„Bărbatul de 45 ani din Maramureș a venit din Italia din afara zonei carantinate, iar conform analizelor medicale efectuate la laboratorul din Timișoara se confirmă infecția cu coronavirus. Vineri se vor finaliza și analizele efectuate la Spitalul de Boli Infecțioase ClujNapoca. Din momentul transferului de la Baia Mare nu a avut contact cu pacientul decât echipa care l-a transportat. A fost internat în secția clinică pe circuitul separat cu diagnostic de pneumonie interstițială, cu manifestări de astenie, dificultăți respiratorii ușoare la efort în cazul deplasării, starea generală de sănătate fiind relativ bună, fără elemente de gravitate”, a spus Abrudean.

Violeta Briciu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Cluj, a explicat că pacientul prezintă, pe lângă simptomele menționate mai sus, dureri musculare la deplasare dar și oboseală.

„Rămâne internat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. Facem la Cluj o dublă verificare a testelor, cu kitul pentru coronavirus primit. În Italia a fost tratat pentru pneumonie, cu terapie antibiotică ambulatorie. La Cluj primește tratamentul specific pentru pneumonie interstițială pentru neavând o terapie specifică pentru coronavirus”, a mai spus Briciu.