Ministrul Muncii, Violeta Alexandru urmează să analizeze procedura acordării biletelor de tratament pentru pensionari, din estimările acesteia, deși biletele sunt acordate, deținătorii acestora nu le folosesc, chiar dacă spune aceasta, locațiile unde se pot trata pensionarii gratuit, sunt conforme cu legislația în vigoare, astfel pensionarii vor beneficia de tratamente menite sa le îmbunătățească starea de sănătate.

Reclamă

“Cererea pare mare şi totuşi rămân nedistribuite circa 15.000 de bilete pe an. 15.000 de pensionari ar putea să îşi trateze afecţiunile şi să beneficieze de aceste oportunităţi gândite special pentru ei şi pentru nevoile lor. Voi analiza în profunzime în următoarea perioadă de ce se întâmplă ca biletele să nu fie folosite, în ce măsură se întâmplă din cauza unui management defectuos sau a procedurilor greoaie. Urmează măsuri de simplificare.
Nu toţi le şi folosesc, chiar dacă urmează tot procesul şi au răbdarea necesară de a trece pe la toate cozile. 1.200 nu au fost prezentate la unitatea turistică de tratament. În sistem este şi Casa de Pensii dar sunt şi parteneri contractaţi. Statul are şi companie în domeniu: Societatea de Tratament Blanear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (TBRCM) cu 13 spaţii balneare, restaurante şi baze de tratament balnear. Ar trebui să meargă lucrurile foarte bine”. 

Reclamă