Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vorbit despre extrădarea Elenei Udrea și a anunțat când va fi aceasta adusă în țară.

Lucian Bode, ministru al Afacerilor Interne, a anunțat astăzi că Elena Udrea va fi adusă în țară în această săptămână. Oficialul a precizat că procedurile trebuie finalizate în cel mult zece zile de la data deciziei de extrădare.

Lucian Bode a declarat că statul bulgar a făcut o solicitare pentru proceduri de extrădare în cazul Elenei Udrea, până în 20 iunie.

Elena Udrea va fi adusă în țară săptămâna aceasta

„În urmă cu câteva ore am primit o solicitare din Bulgaria pentru a realiza procedurile de extrădare până pe 20 iunie. Acum se analizează un plan de extrădare. Până pe 20 iunie statul român o va aduce”, a spus Bode.

Elena Udrea a fost condamnată de către Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Înainte cu o zi de a se da sentința de către magistrați, Elena Udrea a plecat din țară. După ce a fost dată în urmărire internațională, aceasta a fost prinsă de către oamenii legii din Bulgaria, pe 7 aprilie.

Ultima oră! Când va fi adusă în țară Elena Udrea. Lucian Bode a făcut un anunț important
colaj substantial

Avocatul acesteia susține că femeia nu a fugit din țară, ci se ducea în Grecia fiindcă avea o programare la o clinică de specialitate. Conform avocatului, Elena Udrea încerca să mai facă un copil. Din aprilie și până în prezent, fostul ministru al Dezvoltării a stat încarcerată într-o închisoare din Bulgaria.

Condițiile în care va sta Udrea, mai bune decât în azilele de bătrâni

Pe data de 10 iunie, Curtea de Apel din Sofia a decis să o extrădeze. Elena Udrea va fi depusă la Penitenciarul de femei Ploiești – Târgușorul Nou, susține Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP). Condițiile sunt mult mai bune decât în azile, orfelinate şi spitale, spune președintele FSANP.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.