Reclamă
Reclamă

Ultima locuinţă a actriţei Marilyn Monroe a fost desemnată monument istoric miercuri de Consiliul Municipal din Los Angeles, printr-un vot unanim. Această decizie vizează evitarea distrugerii casei situate în cartierul Brentwood, achiziţionată recent de americani bogaţi care doreau să o demoleze.

„Nu exista nicio altă persoană sau loc în oraşul Los Angeles care să fie la fel de emblematic ca Marilyn Monroe şi casa ei din Brentwood. Unele dintre cele mai faimoase fotografii ale ei au fost realizate în această casă, pe acest teren şi lângă piscina acesteia. Marilyn a murit tragic aici, ceea ce o leagă pentru totdeauna, în timp şi spaţiu, de acest loc”, a subliniat consiliera municipală Traci Park.

Marilyn Monroe a achiziţionat reşedinţa de 270 de metri pătraţi în 1962, imediat după divorţul de scriitorul Arthur Miller, în încercarea de a regăsi aparenţa unei vieţi private. În această casă, invizibilă de pe stradă, vedeta a fost găsită moartă şase luni mai târziu, la vârsta de doar 36 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente.

Reclamă

O polemică a izbucnit anul trecut după ce casa a fost cumpărată de Brinah Milstein, o bogată moştenitoare, şi de Roy Bank, un producător de reality-show. Cuplul a achiziţionat locuinţa pentru 8,35 milioane de dolari, cu intenţia de a o demola pentru a-şi extinde proprietatea. Cu toate acestea, permisul lor de demolare a fost rapid anulat de către primărie, din cauza importanţei istorice a reşedinţei.

Decizia a determinat noii proprietari să ducă cazul în instanţă, un proces pe care justiţia nu l-a soluționat încă pe fond. Desemnarea casei drept monument istoric nu interzice demolarea acesteia, însă necesită o examinare riguroasă din partea comisiei municipale pentru patrimoniu.

Cuplul a propus mutarea casei pentru a o face accesibilă fanilor, opţiune care este încă luată în considerare. „Echipa mea şi cu mine am colaborat îndeaproape cu proprietarii pentru a evalua posibilitatea de a muta casa într-un loc în care publicul ar putea într-adevăr să o viziteze şi să petreacă un anumit timp”, a explicat consiliera municipală Traci Park.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro