Un somn sănătos este esențial pentru o viață prosperă. Somnul este cel responsabil cu odihna celulelor noastre. Din păcate, mulți oameni, se plâng de faptul că suferă de insomnie. Cercetătorii de la MIT au reușit să creeze un dispozitiv care să-ți controleze această funcție a organismului.

Mai sănătoși prin somn dar nu cum te-ai aștepta.

Acest dispozitiv poate fi montat pe mână. va induce o stare de semi-luciditate. Moment în care va induce un anumit tip de vise. Acest tip de exercițiu se numește: hypnagogie. Teoretic acest dispozitiv ar trebui să te ajute să fii mai productiv. S-a descoperit faptul că visele te pot ajuta să fii mai sănătos psihic și fizic. Influențează chiar și abilitatea de memorare.

Noul device se numește Dormio. Se pare că se lucrează la acest proiect de ceva timp, cercetările fiind începute de câțiva ani. Se pare că un vis agitat ne poate strica odihna. Oamenii de știință au reușit, pentru început să creeze Dream Lab (Laborator de Vise). Principala lui sarcină este de a crea vise de dezvoltare. Putem să devenim mai buni în timpul somnului. Acest impuls nu este nou. Există tentative de manipulare a visului de mai mult timp.

De la Beethoven, Edgar Allan Poe și Dali, până la Nicola Tesla sau Thomas Edison somnul a fost o cauză. Fiecare în parte a încercat să manipuleze creierul pe timpul somnului. Aceștia încercau să experimenteze la un nivel cât mai conștient visele. Metoda lor consta în a ține o bilă de oțel într-o mână, pe timpul somnului. În momentul în care adormi, bila cade. Astfel, te trezești și notezi tot ce ai visat.

Desigur acest tip de activitate nu te poate ajuta neapărat să progresezi. În schimb te poate ajuta să descoperi ce se află în mintea ta. Posibile temeri sau dorințe ascunse. Este o modalitate excelentă de a te descoperi.