Reclamă
Reclamă

Uleiul de ricin este un produs din ce în ce mai apreciat în momentul de față, iar tot mai multe produse pentru îngrijirea părului aleg să îl introducă în lista lor de ingrediente. Acest ulei a fost considerat încă din cele mai vechi timpuri secretul pentru un păr des, lung și sănătos, însă cât de adevărată este această informație?

Uleiul de ricin se obține din boabe de ricin, fiind un ulei vegetal procesat. Are o consistență destul de vâscoasă și de cele mai multe ori este incolor sau are o culoare ușor gălbuie. Este cunoscut pentru conținutul său mare de vitamina E, acizi grași și minerale. Datorită proprietăților sale hidratante, acest ulei este ideal pentru măștile pentru păr.

De asemenea, datorită faptului că este anti-inflamator și anti-microbial, uleiul de ricin poate fi folosit ca leac pentru mătreață, scalp uscat și excesul de sebum. Există și persoane care afirmă că datorită concentrației sale mare de vitamine și minerale, ar ajuta la creșterea părului. În acest scop, el poate fi folosit și pentru gene și sprâncene, sau chiar și de bărbații care își doresc să își crească barba.

Este considerat un produs ieftin, accesibil oricui. Deși nu există studii care să ateste beneficiile sale, acest produs natural este cunoscut în industria cosmetică pentru efectele sale pozitive asupra părului.

Reclamă

Cum poate fi folosit?

Pe lângă faptul că poate fi inclus în măști pentru păr, el poate fi aplicat direct pe scalp sau pe păr. De asemenea, există persoane care îl folosesc chiar și pentru ten, mai ales pentru cel uscat, tocmai pentru faptul că este foarte hidratant. Un singur lucru ar trebui adăugat totuși aici: datorită consistenței sale vâscoase, există o posibilitate foarte mare să încarce părul. După ce ați aplicat acest ulei pe păr, este recomandat să îl clătiți și spălați foarte bine.

 

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro