Reclamă
Reclamă

UEFA a decis să suspende pentru două meciuri pe fundașul turc Merih Demiral după gestul controversat făcut la finalul meciului Austria – Turcia, scor 1-2, din optimile EURO 2024, informează Digi Sport. După fluierul final, Demiral a făcut semnul „Lupilor gri”, o grupare de extremă dreapta din țara sa.

Decizia a fost luată după ce forul continental a analizat imaginile, determinându-l pe fundașul central al lui Al-Ahli să rateze meciul din sferturile de finală contra Olandei, programat pe 6 iulie. Dacă Turcia se va califica în semifinale, Demiral va fi absent și în partida împotriva câștigătoarei dintre Anglia și Elveția.

Cotidianul german Bild a anunțat joi seară că Demiral, în vârstă de 26 de ani, intrase inițial pe parcurs în primele două meciuri ale turneului, apoi a fost titular în al treilea match și a marcat ambele goluri în victoria cu Austria.

Reclamă

Potrivit aceleași surse, UEFA a dorit să rămână consecventă în aplicarea sancțiunilor, după ce i-a suspendat pentru două meciuri și pe Mirlind Daku pentru comportament inadecvat. După meciul Croația – Albania 2-2, Daku a luat o portavoce de la fanii albanezi și a scandat lozinci jignitoare la adresa sârbilor și macedonenilor.

Astfel, UEFA își menține poziția fermă împotriva acțiunilor care contravin regulilor de conduită sportivă, indiferent de circumstanțe sau de jucătorii implicați.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro