Reclamă
Reclamă

Aruncarea cu obiecte în teren la EURO 2024, inclusiv a paharelor de plastic de bere, a fost sancționată de Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) cu amenzi semnificative pentru federațiile implicate.

În faza grupelor, UEFA a impus amenzi în valoare totală de 1,2 milioane de euro, dintre care 719.375 de euro au fost pentru aruncarea de obiecte pe teren. La stadion, fanii plăteau o garanție de trei euro pentru un pahar de plastic cu bere și primeau banii înapoi dacă returnau ambalajul de plastic.

Principala țintă a obiectelor aruncate pe teren au fost jucătorii echipei adverse, în special la loviturile de colț. Un amănunt interesant este că Anglia nu a fost sancționată atunci când fanii au aruncat pahare spre proprii jucători și antrenor după remiza (0-0) cu Slovenia, scrie Reuters, informează Agerpres.

Reclamă

În cele 36 de meciuri din faza grupelor, 25 de suporteri au aruncat cu pahare de plastic pe teren. În șapte dintre acestea, fanii ambelor echipe au fost responsabili pentru amenzile aplicate federațiilor lor, 19 din cele 24 de națiuni participante primind asemenea penalități financiare.

Ungaria, Elveția, Croația și Serbia au primit amenzi în toate cele trei partide din grupe, iar federația sârbă a primit amenzi în valoare totală de 133.125 de euro doar pentru această infracțiune.

Alte infracțiuni care au adus amenzi includ aprinderea artificiilor, tulburări ale mulțimii, transmiterea unui mesaj nepotrivit pentru un eveniment sportiv, pătrunderea pe terenul de joc, comportamentul necorespunzător al echipei și utilizarea unui indicator cu laser.

Doar federațiile din Franța, Spania și Slovacia au scăpat până acum de amenzi, fanii lor având o conduită impecabilă, în timp ce Croația a primit cele mai multe amenzi, însumând 220.875 de euro.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro