Reclamă
Reclamă

Federaţia Albaneză de Fotbal a anunţat că UEFA l-a suspendat duminică pentru două meciuri pe jucătorul Mirlind Daku, din cauza scandărilor naţionaliste ale acestuia la Campionatul European, relatează AP. Daku a luat o portavoce după meciul Albaniei cu Croaţia (2-2), desfășurat miercuri la Hamburg, și s-a alăturat scandării de sloganuri împotriva Serbiei și Macedoniei de Nord.

Federaţia albaneză a precizat, de asemenea, că UEFA a impus amenzi în valoare totală de 47.250 de euro pentru incidentele de la meci, unde fanii săi s-au alăturat suporterilor croaţi scandând un slogan antisârb. Reprezentanții Federaţiei Sârbe de Fotbal au amenințat cu retragerea din turneu dacă UEFA nu va decide sancţiuni pentru aceste incidente.

Albania joacă un meci decisiv în faza grupelor luni, împotriva Spaniei. Dacă Albania avansează, Daku va rata şi meciul din optimile de finală, conform AP. Ulterior, Mirlind Daku a prezentat scuze pentru acţiunile sale, într-o postare pe reţelele de socializare, în timp ce UEFA a numit un anchetator pentru a cerceta „presupusul său comportament inadecvat”.

Reclamă

Atacantul, în vârstă de 26 de ani, a început să joace pentru Albania anul trecut, după ce a făcut uz de dreptul său, conform regulilor FIFA, de a-şi schimba eligibilitatea de la Kosovo, fosta provincie etnică albaneză a Serbiei care şi-a declarat independenţa în urmă cu 16 ani. UEFA a anunţat, de asemenea, acuzaţii împotriva federaţiilor sale membre albaneză şi croată pentru „un potenţial comportament rasist şi/sau discriminatoriu” al fanilor miercuri, care ar fi scandat „Ucideţi sârbii” în limba sârbă.

Federaţia Albaneză de Fotbal, sau FSHF, a solicitat fanilor să fie „responsabili şi să evite incidentele şi revoltele”.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro