Reclamă
Reclamă

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la Cluj-Napoca, după ședința Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU), că formațiunea pe care o conduce va avea un candidat la alegerile prezidențiale din acest an.

„Indiferent când vor avea loc alegerile prezidențiale, comunitatea maghiară din România va avea un candidat. Maghiarii trebuie să aibă o voce la alegerile prezidențiale”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

UDMR va avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale, deoarece vrea să arate forța comunității maghiare care contează și pe care se poate conta în România, potrivit lui Kelemen Hunor. „Candidatul maghiarilor va vorbi despre speranțele și problemele maghiarilor, va vorbi despre problemele societății, dar va avea și un mesaj despre ce fel de țară ne dorim”, a menționat președintele UDMR.

Reclamă

Printre altele, în cadrul raportului politic, Kelemen Hunor a subliniat că, prin amânarea anunțării alegerilor prezidențiale, coaliția de guvernare arată că nu poți să ai încredere în promisiunile PSD și PNL.

„Acestea arată că interesele individuale trec întotdeauna peste interesele comunității și ale țării. Dacă ați promis că veți organiza alegeri în septembrie, atunci țineți-vă promisiunea! Nu mai căutați explicații care nu stau în picioare, nu invocați ba că e cald afară, ba că e vară. Da, toamna e vremea recoltei, iar iarna e frig. Așa stau lucrurile. Cred că cei din coaliția guvernamentală nu sunt pregătiți și speculează. Nu ar trebui să speculăm, ci ar trebui să ne prezentăm în fața electoratului, să vorbim cu alegătorii, să le spunem ce vrem și să le cerem încrederea. Noi asta vom face”, a punctat Kelemen Hunor.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro