Liderul Grupului Parlamentar UDMR din Camera Deputaților, Csoma Botond, a declarat că formațiunea sa susține eliminarea taxei pe concediile medicale pentru toate categoriile de boli, nu doar pentru cele cronice.

Această poziție a fost exprimată în cadrul emisiunii România Politică de la Prima News, afirmând că majoritatea parlamentară nu a fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților a legii pentru aprobarea OUG privind instituirea taxei.

„Am discutat în Biroul Permanent acest subiect, de a introduce legea de aprobare a OUG pe ordinea de zi, şi majoritatea parlamentară nu a fost de acord”, a precizat Csoma. Acesta a adăugat că decizia a fost una „împotriva introducerii acelui proiect pe ordinea de zi” şi că propunerea nu a ajuns la vot în plen.

Csoma Botond a mai menționat că, deși există o ordonanță de urgență (OUG) care instituie taxa pe concediile medicale, care a intrat în procedura parlamentară, este nevoie de acordul majorității pentru ca orice proiect de lege să fie discutat şi votat. „Premierul are dreptate, este în procedură parlamentară. Există o OUG prin care s-a introdus această taxă şi aceasta a intrat în procedura parlamentară ca Parlamentul să adopte o lege de adoptare a OUG. Iar acum suntem în această procedură parlamentară, dar majoritatea parlamentară trebuie să fie de acord ca un anumit proiect de lege de aprobare a unei OUG să ajungă pe ordinea de zi”, a explicat liderul UDMR.