Reclamă
Reclamă

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Csoma Botond, a declarat joi că UDMR își va anunța candidatul la prezidențiale în luna septembrie. El a explicat că ar fi bine dacă președintele Kelemen Hunor ar candida, având în vedere că este favorit și are legitimitate, transmite News.ro.

Csoma Botond a afirmat la Prima News că UDMR va face anunțul privind candidatul pentru alegerile prezidențiale la începutul lunii septembrie. „La începutul lunii septembrie. Nu cred că va fi congres, ci Consiliul Reprezentanților Unionali, și acolo vom anunța candidatul,” a declarat Csoma Botond.

Referindu-se la posibilitatea ca președintele UDMR, Kelemen Hunor, să intre în cursa prezidențială, deputatul Csoma Botond a spus: „Eu cred că președintele UDMR este favorit. Are o legitimitate și eu cred că ar fi cel mai adecvat candidat. A spus acest lucru, dar știți cum e în politică, se poate răzgândi. Eu cred că ar fi bine dacă domnul Kelemen ar candida.”

Reclamă

Csoma Botond a comentat și despre perioada în care vor avea loc alegerile prezidențiale și parlamentare, precizând că este dificil de anticipat cum se va mobiliza electoratul: „Este greu de anticipat care va fi mobilizarea la vot a electoratului.”

Deputatul a mai subliniat că este important faptul că alegerile prezidențiale nu se suprapun cu cele parlamentare, chiar dacă campania electorală va fi simultană. „Noi am făcut o propunere pentru luna octombrie, nu s-a acceptat, dar credem că electoratul poate fi mobilizat,” a mai spus Csoma Botond.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro