Forțele ucrainene au lansat un atac cu rachete HIMARS asupra unor poziții unde soldații ruși construiau fortificații în regiunea Herson, potrivit unor imagini și informații publicate pe rețelele sociale.

Ucrainenii susțin că au reușit să ucidă 13 soldați ruși și să rănească alți șapte în acest atac.

Imaginile distribuite pe platforma X arată momentul în care rachetele HIMARS lovind zona în care se aflau soldații ruși, surprinși în timp ce ridicau construcții din lemn. Această acțiune vine într-un context în care Ucraina se confruntă cu lipsa de muniție, solicitând ajutor occidental pentru completarea stocurilor.

Folosirea rachetelor HIMARS, a căror cost mediu este de circa 250.000 de dolari fiecare, subliniază presiunea sub care se află forțele ucrainene în încercările lor de a respinge forțele rusești de pe teritoriul lor. De asemenea, este remarcabilă recurența utilizării acestui tip de rachete în regiunea Herson, unde, și în februarie, zeci de soldați ruși au fost eliminați în urma atacurilor similare.

Acțiunile militare ale Ucrainei sunt susținute de ajutorul internațional, cu mențiunea că, în urmă cu un an, administrația președintelui american Joe Biden a anunțat un ajutor militar semnificativ pentru Ucraina, inclusiv muniție suplimentară pentru sistemele HIMARS, rachete avansate și mine antitanc.