Este știrea momentului! Ucraina și Rusia au făcut schimb de prizonieri.

Pe fondul tensiunilor în creștere, Ucraina și Rusia au efectuat un schimb neașteptat de prizonieri. Este cel mai mare de la începutul războiului și până acum.

CITEȘTE ȘI – Rușii îl părăsesc pe Vladimir Putin, după anunțul mobilizării parțiale! Au fost cumpărate toate biletele de avion

Rusia a eliberat 215 prizonieri de război, inclusiv comandanții aparițănători batalionului Azov. Timp de săptămâni, ei au condus rezistența în orașul Mariupol, ascunși în buncărele și tunelurile uriașei oțelării Azovstal și sunt văzuți ca niște eroi în Ucraina.

Printre cei eliberați se numără prizonieri de război din țări precum Statele Unite, Regatul Unit și Maroc, dintre care unii au fost condamnați la moarte după ce au fost capturați în Ucraina și acuzați că sunt mercenari.

Au fost eliberați și zece străini capturați în Ucraina.

Ucraina a trimis înapoi 55 de luptători ruși și pe politicianul ucrainean pro-rus Viktor Medvedchuk, care este acuzat de trădare.

Momentul schimbului a venit într-un moment total neașteptat. S-a întâmplat la câteva ore după ce președintele rus, Vladimir Putin, a ținut o alocuție televizată în care a anunțat o mobilizare militară parțială și așa-numitele referendumuri privind aderarea la Rusia sunt planificate de forțele susținute de Rusia în zonele ocupate din Ucraina.

Evoluțiile sunt văzute ca o escaladare de către Rusia, deoarece se confruntă cu pierderi pe câmpul de luptă pe fondul ofensivei forțelor ucrainene de a lua înapoi teritoriul.

Zelensky cere „pedeapsă justă” pentru Rusia

Rusia trebuie să se confrunte cu „pedeapsa justă” pentru invazia sa în Ucraina. Acest lucru  a fost declarat de președintele Volodimir Zelenski în Adunarea Generală a ONU de la New York.

 Liderul ucrainean a cerut crearea unui tribunal special de război și a detaliat presupusele crime de război comise de Rusia.

El a stabilit, de asemenea, o „formulă”, inclusiv mai mult sprijin militar și pentru a pedepsi Rusia pe scena mondială.

Vladimir Putin din Rusia a chemat anterior 300.000 de rezerviști pentru serviciu.

Mișcarea a provocat proteste rare în zeci de orașe rusești, iar Zelensky a spus că mobilizarea parțială a arătat că inamicul său nu este serios în privința discuțiilor de pace. Grupul de monitorizare OVD-Info a declarat că 1.315 de ruși au fost arestați.

Liderul ucrainean a spus că crearea unui tribunal special ar ajuta Moscova să răspundă pentru furtul de teritoriu și uciderea a mii de oameni. 

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.