Reclamă

Vești importante despre redresarea Ucrainei. Statul va începe exportul de energie electrică spre Europa. Acest proces are loc după 6 luni în care furnizarea a fost întreruptă din cauza situației conflictuale pe care Ucraina o are cu Rusia. Numeroasele atacuri cu rachete care au avut loc asupra statului ucrainean au făcut imposibil acest schimb. Toată lumea se întreabă însă în ce măsură vor fi vizibile schimbări la facturile consumatorilor.

Ucraina reia furnizarea de energie către Europa

Anunțul oficial a fost făcut de către ministrul Energiei, German

German Galuşcenko.  Exportul va fi reluat în condițiile în care rețeaua electrică din Ucraina  funcționează fără restricții de consum și chiar cu rezerve de energie de mai bine de două luni, anunță autoritățile ucrainene.

„Reţeaua electrică ucraineană funcţionează de aproape două luni fără nicio restricţie de consum şi cu o rezervă de energie” a declarat ministrul Energiei din Ucraina.

Înainte ca procedura să fie demarată, rețeaua electrică a Ucrainei a intrat într-o serie de reparații care au fost duse la bun sfârșit.

Avantajul major al reluării exportului de energie dinspre Ucraina este că astfel sunt oferite resurse financiare suplimentare care vor deservi la reconstrucția infrastructurii energetice care a fost distrusă după bombardamente.

Cel puțin pentru moment, autoritățile ucrainene au decis că vor furniza maximum 400 de megawați spre Europa,

Ucraina a ajuns să fie legată de rețeaua electrică europeană cu puțin timp înainte de a fi invadată de Rusia. Totuși, ministrul Energiei susține că nevoile consumatorilor ucraineni primează în acest sens. În funcție de necesitățile lor este stabilită și cantitatea de energie care va fi furnizată .

România a importat ani de-a rândul masiv energie electrică din Ucraina. De la izbucnirea crizei din energie, direcția a fost blocată în acest sens. De altfel, facturile românilor au explodat de atunci. Reluarea exportului de energie dinspre Ucraina ar fi un avantaj în plus pentru statele din Europa, printre care și țara noastră. Romănia și-a eficientizat consumul de energie în plină criză, reușind chiar să exporte cantități mari.

Pentru moment nu se știe dacă reluarea furnizării de energie dinspre Ucraina va fi resimțită și la factură.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro