Reclamă

Toate țările din lume sunt alături de Ucraina și poporul său.

În această oră întunecată, când vedem invazia neprovocată și nejustificată de către Rusia a Ucrainei și campanii masive de dezinformare și manipulare a informațiilor, este esențial să separăm minciunile de fapte.

Faptele sunt că Rusia, o mare putere nucleară, a atacat și invadat o țară vecină pașnică și democratică. Care nu a reprezentat nicio amenințare pentru ea și nici nu a provocat-o. Mai mult, președintele Putin amenință cu represalii asupra oricărui alt stat care ar putea veni în salvarea poporului Ucrainei. O astfel de utilizare a forței și constrângerii nu are loc în secolul XXI.

Ceea ce face Putin nu este doar o încălcare gravă a dreptului internațional. Ci este o încălcare a principiilor de bază ale coexistenței umane. Odată cu alegerea sa de a aduce războiul înapoi în Europa, vedem revenirea „legii junglei”, unde puterea face dreptate. Ținta nu este doar Ucraina, ci și securitatea Europei și întreaga ordine internațională bazată pe reguli, bazată pe sistemul ONU și dreptul internațional.

Ce s-a decis până acum

Ucraina își dorește măsuri rapide! Când ar putea intra în UE
Captură TV

Agresiunea lui ia vieți nevinovate, zdrobește dorința oamenilor de a trăi în pace. Țintele civile sunt lovite, încălcând în mod clar dreptul internațional umanitar, forțând oamenii să fugă. Vedem în curs de dezvoltare o catastrofă umanitară. Timp de luni de zile, am continuat eforturi de neegalat pentru a obține o soluție diplomatică. Dar Putin a mințit pe fețele tuturor celor care l-au întâlnit, prefăcându-se că este interesat de o soluție pașnică. În schimb, a optat pentru o invazie la scară largă, un război cu drepturi depline.

Ucraina este „una dintre noi și o dorim în Uniunea Europeană”, a declarat Ursula von der Leyen pentru Euronews.

Interviul a venit după ce Bruxelles-ul a anunțat că trimite arme în Ucraina. Interzicând mass-media susținută de ruși în UE și interzicând avioanele rusești din bloc.

Dar, în ciuda sprijinului Ucrainei pentru aderarea la UE. Ea nu a dat niciun indiciu că ar fi aderarea rapidă cerută sâmbătă de președintele Volodymyr Zelensky.

Ea a declarat pentru Euronews: „Avem un proces cu Ucraina care este, de exemplu, integrarea pieței ucrainene în piața unică. Avem o cooperare foarte strânsă pe rețeaua energetică, de exemplu.”

Discutând despre posibilitatea unor discuții de pace între Ucraina și Rusia, ea a spus: „Desigur, este important ca partea ucraineană să fie de acord cu discuțiile de pace și că condițiile sunt bune pentru partea ucraineană. În general, este întotdeauna mai bine să avem pace. discuții decât să avem o luptă. Dar încrederea în președintele Putin este complet ruptă și erodată”.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro