Ucraina este pe cale să introducă în arsenalul său o nouă armă în lupta împotriva Federației Ruse, fiind pregătită să folosească un submarin inovativ denumit „Kronos“, alături de o nouă dronă de atac cu capacitate de a lansa lovituri precise asupra țintelor inamice.

Compania Highland Systems din Emiratele Arabe Unite a dezvoltat submarinul „Kronos“, care se distinge prin capacitatea de a transporta până la 10 pasageri și de a lansa rachete. Este proiectat pentru a se deplasa silențios și eficient, atingând viteze de până la 50 de kilometri pe oră, iar designul său inovator promite o reducere semnificativă a consumului de combustibil. Folosirea acestui submarin ar putea reprezenta un avantaj strategic pentru Ucraina în operațiunile din Marea Neagră și apropiere de peninsula Crimeea.

Pe lângă submarinul Kronos, Ucraina planifică să dezvolte și să utilizeze o nouă dronă de atac, prezentată recent președintelui Volodimir Zelenski. Această dronă, similară cu modelul rusesc Lancet, este capabilă să angajeze ținte terestre și aeriene cu o precizie ridicată. Având un focos de 3 kilograme, drona poate lovi ținte aflate la distanțe de peste 100 de kilometri.