Reclamă

Ucraina face un anunț important despre posibile negocieri de pace cu Rusia. Dacă până acum Kievul nu era dispus să renunțe la nimic, acum vorbește despre o posibilă concesie. Este vorba despre Peninsula Crimeea, anexată ilegal de Vladimir Putin în 2014.

Ucraina e gata să se așeze din nou la masa negocierilor de pace cu Rusia. După mai multe rude de discuții eșuate pe acest subiect, oficialii ucraineni vorbesc despre prima oară de un „sacrificiu” pe care sunt dispuși să-l facă în fața rușilor.

Administraţia de la Kiev a anunțat că este dispusă la negocieri cu Moscova privind statutul Peninsulei Crimeea. Dar această posibilitate vine și cu o condiție: forţele militare ucrainene ar trebui să ajungă la frontiera regiunii anexate ilegal de Rusia în 2014.

Dacă vom reuşi să ne atingem obiectivele strategice pe câmpul de luptă şi vom ajunge la frontiera administrativă cu Crimeea, suntem pregătiţi să deschidem o pagină diplomatică pentru a discuta despre această problemă. Acest lucru nu înseamnă că excludem posibilitatea eliberării Crimeei de armata noastră., a declarat Andrii Sibiha, adjunct al şefului Cancelariei prezidenţiale de la Kiev.

Decizia Ucrainei este primul pas concret spre deschiderea negocierilor de pace, după ce acestea au eșuat în 2022. Inițial, Kievul nu era dispus să renunțe la nicio regiune ocupată ilegal de trupele rusești. Iar asta a stat în calea evoluției discuțiilor pentru oprirea războiului.

Macron încearcă să-l convingă pe Xi Jinping să înceapă discuțiile pentru pace

Anunțul Kievului are loc într-un moment în care la Beijing sunt purtate discuții care ar putea schimba soarta războiului din Ucraina. Xi Jinping, „prieten” declarat al lui Vladimir Putin, l-a primit joi, 6 aprilie, pe Emmanuel Macron.

Cei doi au purtat discuții despre relațiile bilaterale dintre China și Franța și au semnat mai multe acorduri.

Scopul principal al lui Macron este să-l convingă pe liderul de la Beijing să fie de partea Occidentului, în ceea ce privește războiul din Ucraina. Nu a reușit să-l facă să condamne în mod public invazia lui Putin, dar s-a vorbit despre importanța negocierilor de pace.  Xi Jinping a subliniat în acest context că securitatea europeană și restabilirea păcii sunt importante.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro