15.000 de tablouri au fost furate din Muzeul de Artă din Herson, potrivit unui site afiliat Forțelor de Operațiuni Speciale ucrainene. Potrivit acestui site, forțele rusești au luat și instalații sanitare, inclusiv toalete și aparate de uz casnic.

De asemenea, Ministerul ucrainean al Apărării a făcut afirmații potrivit cărora forțele rusești au furat un raton în timp ce fugeau din Herson. Ministerul a scris pe contul său de Twitter:

Sursa: Social media

„Ocupanții au furat totul din Herson: tablouri din galerii de artă, antichități din muzee, manuscrise istorice din biblioteci. Dar cea mai de preț pradă a lor a fost un raton pe care l-au furat de la o grădină zoologică.”

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Ratonul furat a devenit un fel de meme pe rețelele de socializare, mulți oameni folosindu-l pentru a râde de forțele rusești din Ucraina.

Forțele rusești au făcut un raid la grădina zoologică din Herson, furând lame, lupi, măgari ratoni și veverițe.

„Ratonul de la grădina zoologică a fost furat nu de vreun soldat prost, ci de comandamentul rus”, a declarat , șeful UAnimals, o organizație care salvează animale în război.

Furtul unei lame de la grădina zoologică din Herson a fost înregistrat și publicat de un freelancer care acoperă războiul dintre Rusia și Ucraina. Persoanele care sunt văzute în videoclipuri ar fi de la Parcul de lei Taigan din regiunea Belogorsk din Crimeea.

Proprietarul parcului de lei, Oleg Zubkov, persoana care este văzută luând ratonul, a declarat că a considerat aceste acțiuni ca fiind „salvarea animalelor”.

Retragerea trupelor rusești din Herson

Forțele rusești au evacuat Herson la începutul lunii noiembrie, iar trupele ucrainene au intrat în oraș pe 11 noiembrie. Forțele ucrainene au fost întâmpinate ca eliberatori, mulți cetățeni sărbătorind pe străzi.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a sosit în oraș pe 14 noiembrie, sărbătorind recucerirea acestuia.

„Sunt foarte fericit, se vede după reacția oamenilor, reacția lor nu este o înscenare”, a declarat Zelensky în timp ce vizita Hersonul pentru prima dată de la capturarea sa de către forțele rusești.