Prin intermediul acestui proiect,denumit  #prioritatepentrusanatate inițiatorii vor asigura transportul gratuit, începând de luni, 20 aprilie, către și de la 32 de spitale din orașele București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.

Reclamă

Beneficiarii în acest caz sunt paciențîi care suferă de afecțiuni oncologice și hematologice, hemofilie, scleroză multiplă sau fibroză pulmonară idiopatică și care sunt nevoiți să ajungă la o unitate spitalicească în perioada pandemiei.

”Instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre, din cauza pandemiei globale cu COVID-19, vine cu o serie de restricțîi severe de deplasare pentru toate categoriile de persoane. Pacienții cu boli cronice nu au însă de ales. Ei trebuie să își continue tratamentele în spitale și, din păcate, sunt extrem de vulnerabili. Din cauza imunității scăzute, au un risc mai mare de infectare cu Covid-19. Prin această campanie, încercam să îi ajutăm să evite pe cât posibil mijloacele de transport aglomerate, o măsură atât de necesară în vremurile dificile pe care le trăim”, a declarat Cezar Irimia, președintele APCR.

Reclamă

Inițiativa a fost lansată de către Roche România, Asociația Pacienților cu Boli Cronice din România (APCR) și Uber .Conform protocollui încheiat între cele trei structuri, serviciul este disponibil doar pe raza acestor orașe și nu va include transportul în afara localităților.

Persoanele care au nevoie de acest tip de serviciu pot apela call center-ul Alianței Pacienților Cronici din România, la numărul de telefon 021 253 0591, a primi îndrumările de care au nevoie.

Important de menționat este că acest serviciu va fi oferit strict bolnavilor cronici care au în prealabil o programare pentru a primit tratamentul de specialitate într-un spital.