Twitter are un mesaj pentru oricine nu face mare lucru cu contul său: utilizați-l sau îl pierdeți.

Compania a avertizat, marți, utilizatorii care nu s-au autentificat de cel puțin șase luni că ale lor conturi ar putea fi curând dispărute.

„Lucrăm pentru curățarea conturilor inactive pentru a prezenta informații mai precise și credibile pe care oamenii le pot obține de la Twitter”, a declarat un purtător de cuvânt pentru CNN Business. „O parte din acest efort este încurajarea oamenilor să se conecteze și să fie activi.”

Această mișcare nu îi va afecta pe cei care petrec timp pe aplicație, dar nu neapărat zilnic.Twitter spune că „nu toate semnele de activitate ale contului sunt vizibile publicului”, în conformitate cu ghidurile de politică prezentate pe site – ul său web.

Nu este clar când vor începe să fie curățate exact conturile sau câți utilizatori vor fi afectați. Compania a spus că se adresează „multor conturi” care nu corespund cerințelor sale, dar a refuzat să partajeze o cronologie sau o estimare a numărului pe care îl consideră inactiv.

Aceste conturi vor fi dezactivate pe parcursul „mai multor luni – nu toate odată”, a adăugat compania.

Nu este clar modul în care Twitter va trata un cont care este inactiv deoarece utilizatorul a murit. Un purtător de cuvânt a spus că Twitter nu are în prezent o modalitate de „memorializare a contului de Twitter al cuiva, odată ce a murit, însă echipa se gândește la modalități de a face acest lucru”.