Biletele pentru tururile exclusive ale Castelului Balmoral, oferind vizitatorilor oportunitatea unică de a explora pentru prima oară zone din rezidența privată a Familiei Regale, au fost vândute integral la doar o zi după ce au fost puse în vânzare.

Aceste tururi, programate între 1 iulie și 4 august, vor preceda sosirea Regelui și a Reginei pentru vacanța lor de vară în cadrul acestei proprietăți situată în Aberdeenshire.

Până acum, accesul publicului fusese limitat doar la sala de bal și la terenurile castelului, finalizat în 1855 și achiziționat de Regina Victoria și Prințul Albert. Cu un tarif de 100 de lire sterline, sau 150 de lire pentru cei care doreau să adauge experiența unui ceai de după-amiază, vizitatorii vor beneficia de un tur ghidat în grupuri restrânse de maxim 10 persoane. Participanții sunt promiși cu ‘o călătorie istorică’ prin unele dintre cele mai frumoase încăperi ale castelului și să exploreze evoluția acestuia de la era victoriană până în prezent.

Materialele publicitare despre tururi descriu Balmoral ca fiind ‘mult iubita și celebra casă din Highlands a Familiei Regale.’ Promovarea acestor tururi vine după un an marcat de evenimente semnificative pentru familia regală, inclusiv fotografiile cu Regina în salonul de la Balmoral, așteptând să o primească pe Liz Truss, și trista veste a decesului acesteia în septembrie 2022, la doar două zile după acea întâlnire.

În cadrul acestei inițiative excepționale, fiecare zi de tur implica punerea la dispoziție a 40 de bilete, o măsură ce subliniază exclusivitatea acestei oportunități. Castelul Balmoral continuă să fie un punct de interes mare pentru public și istoria Regatului Unit, oferind acum o perspectivă și mai apropiată asupra vieții regale.