Povestea celor doi turiști din Ucraina, care au fost atacați și răniți de urs în Sinaia, sâmbătă seară, a luat o turnură neașteptată. Incidentul scoate la iveală, încă o dată, lipsa de comunicare și profesionalism între instituţiile statului.

După agitația care s-a creat în jurul acestui caz, mai ales că în ultima perioadă, în stațiunile montane, mulți turiști au fost atacați de urs, toată lumea a aflat că în realitate aceștia nu fuseseră victimele unui astfel de incident, ci s-au rănit încercând să sară un gard.

Turişti atacați de urs cu „traumatisme prin sfâşiere”

Sâmbătă seară,  în jurul orei 18.50, Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă anunţa jurnalişti că la Sinaia două persoane, turişti din Ucraina, au fost rănite, după ce au fost atacați de un urs.

Potrivit sursei citate, cei doi turiști despre care se spunea că au fost atacați de urs, un bărbat de 28 de ani şi o femeie de 32 de ani, aveau „traumatisme prin sfâşiere”, iar la faţa locului a fost solicitat un echipaj medical de la SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor.

Imediat după presupusul atac, primarul din Sinaia a convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă pentru a se lua o decizie cu privire la viitorul ursului agresiv, scrie Adevărul.ro. 

Marian Panait, administratorul public al staţiunii, a anunţat însă că a existat o fractură de comunicare între autorităţile implicate, reprezentanţii primăriei aflând din presă.

„Dorim să prezicam un amănunt important! Primăria Sinaia nu a fost anunţată de acest incident de către dispeceratul 112. Am aflat când presa a început să sune. Este o încălcare gravă a protocolului, dar ne mobilizăm în teren”, a transmis sâmbătă seara, citymanagerul staţiunii Sinaia.

Engleza bat-o vina. Turiștii ucraineni din Sinaia nu au fost atacați de urs. Ce li s-a întâmplat, de fapt
Facebook

Cum s-a aflat, până la urmă, adevărul

Din fericire, primarul din Sinaia avut ispirația de a îi suna pe cei doi turiști din Ucraina, înainte de a lua o decizie în ceea ce o privește pe ursoaica despre care se spunea că i-a atacat. Așa a aflat că, de fapt, adevărul era altul.

Aşa a aflat că oamenii nu au fost muşcaţi, sfâşiaţi de urs, ci se răniseră uşor, ea la picior, el la mână, în timp ce încercau să sară un gard cu sârmă ghimpată.

Totuși, gestul disperat făcut de turiști a fost făcut atunci când au dat nas în nas cu ursoaica însoțită de puiul ei.

„Au fost mai mulţi turişti, nu ştiu dacă neapărat copii, care au aruncat petarde toată ziua şi din păcate nimeni nu a intervenit să-i oprească şi, iar ursoaica s-a speriat.

A alergat şi s-a întâlnit cu cei doi turişti ucraineni care şi ei s-au speriat de ea, normal, şi atunci au sărit gardul şi s-au tăiat. A fost o rană provocată de gard, sută la sută, am vorbit cu ei personal”, a explicat, pentru sursa amintită mai sus, Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia.