Reclamă

Insula Rhodos a fost o adevărată torță în ultimele zile. În urma incendiilor, turiștii au fost evacuați din unele zone ale acesteia. Într-un astfel de context, românii care au apucat să își achite vacanțele pentru această destinație se întreabă acum dacă își vor mai putea recupera banii în cazul în care sunt nevoiți să anuleze călătoriile. O mare parte dintre ei nu au luat până în prezent vreo decizie în acest sens. Tocmai pentru a nu pierde sumele plătite către agențiile de turism.

Turiștii români care aveau planificate vacanțele în Rhodos se tem să nu piardă banii achitați

Incendiile devastatoare din Grecia, Rhodos îi împiedică pe turiști să mai ajungă în vacanță pe această insulă. Cel puțin la această oră, nimeni nu poate știi ce se va întâmpla cu vacanțele programate deja în această destinație.

Îngrijorător este faptul că numeroase contracte semnate deja nu includ clauze care să permită turistilor să își recupereze banii. De altfel, nici posibilitatea unei reprogramări a vacanței.

Totuși, ce din turism susțin că se confruntă cu o situație critică legat de Rhodos. Astfel, turiștii ar putea avea posibilitatea să obțină restituirea banilor.

Unii dintre turiștii români, și-au anulat vacanța în insula Rodos după ce au aflat despre condițiile dificile din zonă. Unele agenții de turism au refuzat însă să le restituie banii. Aceștia susțin că nu există pericol pe insulă și că activitățile turistice se desfășoară normal.  Mai mult, aceștia invocă și ideea că autoritățile elene nu au declarat stare de urgență. Drept urmare, turismul nu ar avea de ce să fie afectat.

Incendiile de pe insula Rodos au afectat semnificativ industria turistică. În urma prăpădului, 45 de hoteluri și șapte resorturi au devenit inaccesibile din cauza lipsei utilităților.

În ultimele zile, unii dintre turiști au fost mutați în zonele nordice ale insulei. În regiunile respective, activitățile turistice nu au fost afectate.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro